Kraaijenbergse Plassen

Locatie

Kraaijenbergse Plassen

Een populaire bestemming van toeristen en dagjesmensen zijn de Kraaijenbergse Plassen, een watersportgebied van circa 400 hectaren. De plassen zijn ontstaan als gevolg van zand- en grindwinning. Rondom de plassen ligt een prachtig natuurgebied, bij uitstek geschikt voor fietsers en wandelaars.

Er is een groot strand, met roei- en surffaciliteiten en er zijn volop mogelijkheden om te zeilen en roeien of om met een kano leuke tochten te maken langs de natuur rond de Kraaijenbergse Plassen.

Bij Linden is een jachthaven (tevens passantenhaven) met ruim 200 ligplaatsen. Natuurlijk bieden de plassen ook volop vismogelijkheden.

En dit alles op maar 350 meter van Hotel Cuijk gelegen......

Lees meer over de Kraaijenbergse plassen.

Wil je varen over de Kraaijenbergse plassen? Vaar met een luxe boot over de Kraaijenbergse plassen. Je kan deze boot huren inclusief kapitein. Ook is het mogelijk om een hapje en een drankje te bestellen, zodat het een compleet uitje is! Kijk hier voor meer informatie.

 

Natuurlijk genieten

Wist u dat u héérlijk kunt wandelen en fietsen in Cuijk en omstreken? Bezoek eens de overweldigende Kraaijenbergse Plassen of wandel langs de prachtige Maas. 

Ga naar Route.nl voor actuele wandelroutes. Tip: wandel door het rijke verleden van onze regio, met bijvoorbeeld de Romeinse Route of de Liberation route.

In de omgeving van Van der Valk Hotel Cuijk - Nijmegen is het prachtig fietsen en wandelen in de natuur. De video hieronder geeft een voorproefje!