UNESCO biosfeergebied Maasheggen

Locatie

UNESCO biosfeergebied Maasheggen

Dit natuurgebied heeft prachtige meidoorn- en sleedoornheggen. De heggen in het Maasheggengebied zijn honderden jaren oud. Wandel over de zandpaden tussen de weilanden vol bloemen en geniet van prachtige stukje natuur. 

De Maasheggen is ook een paradijs voor vogels, wat het ook geschikt voor vogelspotters. Ook dassen voelen zich hier thuis in hun burchten. 

Geniet wandelen of fietsend van de natuur van de Maasheggen. Bekijk hier de tips.

UNESCO biosfeerstatus

Sindskort is de Maasheggen aangewezen als biosfeergebied. Een primeur voor Nederland! Biosfeergebieden zijn gebieden met een speciale status waar mens en natuur samenkomen.  

De Maasheggen is het oudste cultuurlandschap van Nederland. Karakteristiek door de verdeling van het landschap in een groot aantal kleine landbouwpercelen die van elkaar zijn gescheiden door meidoornheggen. Met deze statustoekenning zijn de Maasheggen onderdeel van een wereldwijd netwerk van meer dan 650 UNESCO biosfeergebieden. De Maasheggen is het enige biosfeergebied in Nederland.

Natuurlijk genieten

Wist u dat u héérlijk kunt wandelen en fietsen in Cuijk en omstreken? Bezoek eens de overweldigende Kraaijenbergse Plassen of wandel langs de prachtige Maas. 

Ga naar Route.nl voor actuele wandelroutes. Tip: wandel door het rijke verleden van onze regio, met bijvoorbeeld de Romeinse Route of de Liberation route.

In de omgeving van Van der Valk Hotel Cuijk - Nijmegen is het prachtig fietsen en wandelen in de natuur. De video hieronder geeft een voorproefje!