Brabant Remembers

Locatie

Brabant Remembers

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn levens voor altijd ingrijpend veranderd. Brabant Remembers vertelt deze bijzondere, inspirerende, persoonlijke verhalen: groot of klein, over mobilisatie, verzet, collaboratie of bevrijding. Verhalen waarin een levensveranderende keuze centraal staat. Vijfenzeventig verhalen, voor ieder jaar dat we in vrijheid leven één. 

Deze verhalen geven een goed beeld van de impact van de Tweede Wereldoorlog op de samenleving. De verhalen zijn te vinden op de website Brabantremembers.com en in de living history-app waarin acteurs verhalen tot leven brengen op de plaatsen in Brabant die ze aan de oorlog herinneren. Deze augmented reality app maakt de impact van de verhalen nog groter. 

Bij Overloon kun je dit verhaal bekijken met Augmented Reality. 

Bekijk hier alle verhalen en meer informatie over Brabant Remember. 

 

Natuurlijk genieten

Wist u dat u héérlijk kunt wandelen en fietsen in Cuijk en omstreken? Bezoek eens de overweldigende Kraaijenbergse Plassen of wandel langs de prachtige Maas. 

Ga naar Route.nl voor actuele wandelroutes. Tip: wandel door het rijke verleden van onze regio, met bijvoorbeeld de Romeinse Route of de Liberation route.

In de omgeving van Van der Valk Hotel Cuijk - Nijmegen is het prachtig fietsen en wandelen in de natuur. De video hieronder geeft een voorproefje!