Museum Het Valkhof

Locatie

Museum Het Valkhof

In Nijmegen vindt u Museum Het Valkhof. Een museum gericht op kunst en archeologie. Museum Het Valkhof wil kennis delen over geschiedenis, erfgoed en kunst om bezoekers te inspireren en zo de verbeelding en fantasie van de mensen stimuleren met als doel hun creativiteit en creatieve mogelijkheden mogelijkheden - in de ruimste betekenis van het woord - te vergroten.

Op 14 september 1999 werd de nieuwbouw van Museum Het Valkhof aan het Kelfkensbos geopend. Sindsdien heeft het museum gemiddeld zo’n 75.000 tot 100.000 bezoekers per jaar weten te trekken. Het museum heeft een vaste collectie en wisselende tentoonstellingen.

Meer informatie? Klik hier.

Natuurlijk genieten

Wist u dat u héérlijk kunt wandelen en fietsen in Cuijk en omstreken? Bezoek eens de overweldigende Kraaijenbergse Plassen of wandel langs de prachtige Maas. 

Ga naar Route.nl voor actuele wandelroutes. Tip: wandel door het rijke verleden van onze regio, met bijvoorbeeld de Romeinse Route of de Liberation route.

In de omgeving van Van der Valk Hotel Cuijk - Nijmegen is het prachtig fietsen en wandelen in de natuur. De video hieronder geeft een voorproefje!