muZIEum

Locatie

muZIEum

Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? Daar kunt u over lezen, een ervaringsdeskundige je erover laten vertellen, maar ervaar het zelf in muZIEum! Ga mee op pad in een wereld waar horen, ruiken, voelen en proeven opeens een veel grotere rol spelen dan u gewend bent. Dit maakt het muZIEum een unieke belevenis. De gids die u rondleidt is blind of slechtziend en vertelt uit eigen ervaring. Na een bezoek aan het muZIEum ziet u de wereld ineens door heel andere ogen.

Ga op ontdekkingstocht in absolute duisternis met de donkerbelevingen of de stad in met Expeditie ribbelroute. De donkerbelevingen zijn gericht op blindheid en zijn helemaal in het donker. U ziet letterlijk geen hand voor ogen. De buitenbeleving is een rondleiding in het stadscentrum van Nijmegen. Door een virtualrealitybril ervaart u zelf hoe het is om slechtziend te zijn.

Belijk de mogelijkheiden van het muZIEum
 

Natuurlijk genieten

Wist u dat u héérlijk kunt wandelen en fietsen in Cuijk en omstreken? Bezoek eens de overweldigende Kraaijenbergse Plassen of wandel langs de prachtige Maas. 

Ga naar Route.nl voor actuele wandelroutes. Tip: wandel door het rijke verleden van onze regio, met bijvoorbeeld de Romeinse Route of de Liberation route.

In de omgeving van Van der Valk Hotel Cuijk - Nijmegen is het prachtig fietsen en wandelen in de natuur. De video hieronder geeft een voorproefje!