Genieten in eigen wijngaard

Welkom bij Van der Valk Hotel Cuijk – Nijmegen, waar we trots zijn op onze eigen wijngaard. Verspreid over een kleine hectare grond, gedijen meer dan duizend stokken van de Solaris druif. Het resultaat? Een unieke ervaring die wij graag met u delen!

Ontdek onze wijngaard op Nederlandse bodem
In onze wijngaard, omarmd door het prachtige landschap, gedijen de Solarisdruiven onder de zorgvuldige aandacht van onze experts. Terra Ceuclum, vernoemt naar de Latijnse naam voor Cuijk, bestaat uit twee percelen, 1000 druivenstokken op het ene en 500 op het andere perceel. Sinds 2015 brengen we ieder jaar de passie tot leven in onze wijnen. Met als resultaat dat ons eerste oogstjaar in 2017 gelijk goed was! Vorig jaar hebben we 460 flessen gebotteld, en dit jaar heeft de oogst gezorgd voor maar liefst 1700 flessen wijn.

Onze Solaris wijn is gemaakt van de bijzondere Solaris druif, die een unieke smaakervaring biedt. Solaris is een bewerkelijke wijnplant, die hard groeit en waar veel tijd in gestoken moet worden. Deze droge, volle wijn betovert de zintuigen met aroma’s van rijp tropisch fruit, gevolgd door een frisse lange afdronk. Het is perfect als aperitief of bij frisse en lichte gerechten. De Solaris wijn uit het jaar 2020 is uiteraard beschikbaar bij onze receptie voor €13,50 per fles, zodat u als gast ook kunt genieten van onze heerlijke wijngaard.

Zilveren oogst
Met deze prachtige wijn hebben wij een zilveren medaille ontvangen tijdens het AWC in Wenen, de grootste wijnkeuring van Europa. De wijnen worden blind getest op geur en op smaak door een panel van deskundigen. Wij zijn trots op deze erkenning!

Een unieke locatie voor buiten vergaderen
Onze Nederlandse wijngaard biedt een unieke setting voor diverse evenementen, waaronder vergaderingen en feestelijke bijeenkomsten. Deze outdoor mogelijkheid van buiten vergaderen biedt een mooie gelegenheid om aan een actieve teambuilding of een gezellige barbecue te organiseren. Alles is mogelijk en wij denken graag met u mee! Voor de mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen via 0485-335123 of sales@hotelcuijk.nl.

Bezoek onze Wijngaard
Nieuwsgierig geworden? Neem alvast een virtueel kijkje in onze wijngaard om de prachtige omgeving te verkennen. Boek nu een overnachting en ervaar de charme van onze wijngaard en proef onze heerlijke wijn van de Solaris druif! Zien we u snel?