Afrika Museum

Locatie

Afrika Museum

Het Afrika Museum is een museum over mensen, gevestigd in de bosrijke en heuvelachtige omgeving van Berg en Dal op slechts 20 minuten rijden van Van der Valk Hotel Cuijk - Nijmegen.

Het museum heeft een binnen- én een buitenmuseum. In het binnenmuseum zijn er traditionele Afrikaanse objecten te bewonderen zoals een grote collectie hedendaagse Afrikaanse kunst. Deze objecten vertellen veel over de gebruiken en gewoonten in de verschillende Afrikaanse landen en over de Afrikaanse diaspora.

In het buitenmuseum komt men meer te weten over de traditionele architectuur van vijf volkeren uit de landen Ghana, Lesotho, Mali, Kameroen en Benin. Speciaal voor kinderen is er ook een kinderbeeldenbos, vol dieren uit Afrikaanse mythen waar op geklommen en gespeeld kan worden.

In het Afrika Museum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn.

Meer informatie over het Afrika Museum vindt u hier.

Natuurlijk genieten

Wist u dat u héérlijk kunt wandelen en fietsen in Cuijk en omstreken? Bezoek eens de overweldigende Kraaijenbergse Plassen of wandel langs de prachtige Maas. 

Ga naar Route.nl voor actuele wandelroutes. Tip: wandel door het rijke verleden van onze regio, met bijvoorbeeld de Romeinse Route of de Liberation route.

In de omgeving van Van der Valk Hotel Cuijk - Nijmegen is het prachtig fietsen en wandelen in de natuur. De video hieronder geeft een voorproefje!