Locatie

Buitenactiviteiten

De omgeving van ons hotel leent zich erg goed voor veel activiteiten in de buitenlucht. Vooral met het voorjaar op komst is er dus genoeg te genieten van ‘een goei leven’ in het Land van Cuijk. 

UNESCO Maasheggen 
Dit bijzondere gebied heeft als enige gebied in Nederland een UNESCO Man & Biosfeer status. De Maasheggen heeft het oudste cultuurlandschap van Nederland. In dit gebied komt natuur, landschap, economie en cultuur zichtbaar en al langdurig samen. Dit unieke gebied is ideaal voor mooie wandel- of fietsroutes. Deze routes zijn hier te vinden.

Rondleidingen in het Land van Cuijk, met een gids op pad
Wilt u op een andere manier ervaren hoe bijzonder het Land van Cuijk is? Ga dan op pad met een van onze lokale gidsen.
De 'groeters', zoals wij onze gidsen noemen, zijn vrijwilligers die u meenemen naar plekken waar u anders wellicht niet komt. Ze vertellen met plezier de vaak unieke verhalen die verbonden zijn aan de locaties en gebouwen die worden bezocht. 
Een wandeling of een fietstocht boeken? Bekijk hier de mogelijkheden. 

Autospeurtocht Land van Cuijk 
Ontdek de geheimen van het Land van Cuijk met de autospeurtocht ‘De geheimen van het Land van Cuijk’. De route gaat langs verschillende historische plekken, mooie natuur- en waterrijke omgeving van de Maas, Kraaijenbergse Plassen en de Maasheggen. Onderweg dient u aan de hand van vragen en opdrachten een code te kraken. Met deze code maakt u kans op de schatkist. De speurtocht kunt u voor €8,95 aanschaffen via deze website.

Romeinse fietsroute Via Valentiniana 
Cuijk is bekend om haar Romeinse verleden. In de Romeinse tijd was de weg langs de Maas een drukke verkeersroute. Langs deze route is een fietsknooppunten route uitgezet, deze is te herkennen aan de genummerde borden langs de weg. Onderweg komt u op plekken waar de Romeinen hun sporen hebben achtergelaten. De route is in totaal 65 km en is opgedeeld in drie etappes van 31 km, 15 km en 20 km. Meer informatie en de route vindt u hier.

Ontdek de regio met de E-chopper 
Niet alleen met de fiets kunt u de omgeving verkennen. Ga eens met een e-chopper. U kunt u e-choppers huren met een mooie route door de omgeving. De e-chopper is elektrisch aangedreven, milieuvriendelijk en geruisloos. Reserveer de e-chopper bij Arts Evenementen. Dit kan online of door te bellen met Marco Arts 06-29443044. 

KunstZinnig fietsen
Het Land van Cuijk is een prachtig gebied om te ontdekken op de fiets. Je komt in verschillende pittoreske dorpen en de natuur van dit gebied is erg gevarieerd. Geniet ook van de kunst in de gemeente Sint Anthonis en fiets de Watertappunten route. Kunstenaar Juul Baltussen ontwierp acht watertappunten in de gemeente Anthonis. De route met knooppunten is hier vinden.

Bootje huren Kraaijenbergse Plassen
Als het lekker weer is kun je heerlijk genieten op het water. De Kraaijenbergse Plassen is een heerlijke plek om te genieten met een bootje. Via onze receptie is het mogelijk om een bootje te huren. 

Fietsen en wandelen 
Er zijn erg veel wandel- en fietsroutes in het Land van Cuijk. De natuur is erg veelzijdig en biedt genoeg vermaak voor meerdere dagen. De fiets- en wandelroutes in verschillende lengtes zijn hier te vinden.

Natuurlijk genieten

Wist u dat u héérlijk kunt wandelen en fietsen in Cuijk en omstreken? Bezoek eens de overweldigende Kraaijenbergse Plassen of wandel langs de prachtige Maas. 

Ga naar Route.nl voor actuele wandelroutes. Tip: wandel door het rijke verleden van onze regio, met bijvoorbeeld de Romeinse Route of de Liberation route.

In de omgeving van Van der Valk Hotel Cuijk - Nijmegen is het prachtig fietsen en wandelen in de natuur. De video hieronder geeft een voorproefje!